Hjälpverksamhet

Equmeniakyrkan Väse har i flera år samlat in julklappar i form av bland annat kläder, mat, hygienartiklar och leksaker, för att skicka till Ukraina och Lettland. Vi samarbetar med Östpendeln och för varje år som går växer verksamheten, vilket vi är mycket tacksamma för. Hjälpverksamheten har en stor drivkraft i Ann-Margret Barse.

Har Du kläder, skor, sängkläder,leksaker, mjukisdjur och stickgarner som ej behövs längre?

Det enda kravet är att det är helt och rent.

Ta kontakt med Ann-Margret Barse tel. 054- 863049

Vill du ge ett ekonomiskt bidrag till vår hjälpverksamhet kan du göra det på följande sätt:

Bankgiro 664-6236

Swish-nummer 123 616 12 44

JULKLAPPAR

Två lördagar har trettiosex personer varit samlade i Glumshammars missionshus och packat 800 julklappar till barn på barnhem i åldern 0-15 år samt till fattiga kvinnor. Dessa paket lastades på Östpendeln i Karlstad d. 8 dec. för transport till Claipedia i Litauen där Kommunen har ansvar för utdelningen.

Även i år skickar vi 20.000 kronor via Scandinaviska barnmissionen.

Dagarna innan jul delar medlemmar i en kyrka i Kiev- Ukraina ut tusentals matkassar vid soptipparna i Kiev dit fattiga familjer kommer och letar efter gårdagens matrester.

Där får de då en matkasse med torrvaror och konserver för att ge dem en liten guldkant på tillvaron till jul.

Ett stort TACK till alla som på olika sätt gjort det möjligt att genomföra detta.

Equmeniakyrkan Väse

Östpendeln Karlstad

Bilder från julklappsöverlämnande i Bulgarien 2018.

Klicka på bilderna för att se dem i större format.

Equmeniakyrkan Väse  I  Hammargatan 11, 660 57 Väse